Menu Sluiten

BEAUTY – Smeren, smeren smeren. SPF is zó belangrijk!

Like it? Share it!

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp

Hallo koude wintermaanden, hallo droog bekkie.. Dat je huid goed verzorgen belangrijk is, dat weten we inmiddels wel toch? Maar, doe jij het elke dag? En dan ook écht goed?

Zelf ben ik een mega freak wat betreft smeren, smeren, smeren. Niet alleen is het in de zomer en bloody hete zon belangrijk, maar ‘s winters zeker net zo goed. Zomers vind ik het belangrijk om zo elke 1,5 a 2 uur mezelf in te smeren met minstens een factor 30. Want die fabeltjes zoals ‘ik word minder snel bruin met een factor 30 of 50’ of ‘ik verbrand nooit’ is .. sorry, gelul. Met een hogere factor komt er simpelweg minder straling door op de huid, waardoor je dus, beter beschermd bent dat als je je bijvoorbeeld insmeert met een factor 8 of 15.

Ja, uiteraard ligt het ook helemaal aan je huidtype, de factor en activiteit die je doet. Ben je bijvoorbeeld aan het zwemmen of hysterisch aan het beachvolley ballen, dan ga je zweten, en moet je je dus vaker insmeren om er voor te zorgen dat je er aan het einde van de dag niet uitziet als een verhitte aangebrande kreeft.. Daarnaast is het natuurlijk goed om te smeren met een hoge factor zoals een 30 of 50, aangezien de zon – en dat weten we állemaal – schadelijk is voor je huidje. En zit jij op huidschade te wachten? Of nog erger? Nou, ik in ieder geval niet. Dus die mensen, je kent ze wel, die liggen te braden in de gloedhete zon rond een uurtje of 2 ‘s middags, met olijfolie.. Pfff. #keuzesmaken en #halloslechtehuid

Maar niet alleen in de zomer is het belangrijk een goede factor te gebruiken, ook in de winter. En ook in de schaduw. Want ook als je in de schaduw zit onder een parasol, komt er straling van de zon op je huid. Ook bij wolken. En ook door glas. En als de temperatuur in de winter dus geen 30 graden is, betekent het wel dat je toet straling opvangt. Dus, ook in de winter is een factor 15 of 30 toch wel verstandig.

En als je het nou bent vergeten he, die ene keer als je aan het lunchen bent op het terras, don’t you worry.. Niks aan de hand. Maar vergeet je factor alsjeblieft niet elke dag.. kleine tip. Hieronder dus een paar heerlijke tips voor cremes, met en zonder SPF erin. Lekker voor in de zomer, en zeker ook voor in de winter voor als je toet wat droger is dan normaal! En zit die SPF er niet in? Gebruik dan wel een zonnebrand of creme met SPF voor overdag ernaast. Thank me later!

Dermalogica Prisma Protect

Deze dagcreme is mijn ultieme favoriet! En om die favoriet uiteindelijk te hebben gevonden, ben ik behoorlijk lang bezig geweest. Deze creme kun je gebruiken voor overdag, en is heerlijk zacht! Er zit een factor 30 in – YEAH – en beschermt dus tegen UV, luchtvervuiling en vrije radicalen. Prijs? 69,- Onder andere verkrijgbaar bij de Bijenkorf en Skin Care Center Den Bosch.

Benieuwd naar nog meer goede skincare producten van Dermalogica? Ik heb mijn skincare routine online gepost! Lees het hier!

Tromborg Below 10 degrees cream

Duur, dat is ie wel. Namelijk 92 euro. Maar, hij ruikt me een partij goddelijk! Ik gebruik hem niet elke dag, maar hij zeker heerlijk voor als het écht koud is – lees: ijsbloemen aan de ramen – of voor ‘s avonds. Hij beschermt de huid namelijk tegen kou, extreme kou, droogheid, roodheid, en geïrriteerde huid die gekalmeerd moet worden. Er zitten meer dan genoeg vitaminen in zoals vitamine A, B & C, en er wordt aangeraden hem te gebruiken – als je hem overdag op wilt doen – met een zonnebrand. Te koop via Tromborg zelf!

Aesop Camellia Nut Facial Hydrating Cream

Deze creme kan eigenlijk gebruikt worden voor elk huidtype maar in het voornaamste de droge toetjes. Hij is heerlijk dik, dus ik vind hem persoonlijk fijn voor ‘s avonds als mijn huid nét even wat meer verzorging nodig heeft. En door de ingrediënten zoals rozemarijn en kamille kalmeert hij de huid ten top! Verkrijgbaar vanaf 45,- en is onder andere verkrijgbaar bij de Bijenkorf.

Ole Henriksen C- Rush Brightening

Ook deze ruikt weer heerlijk! Deze creme van de Scandinavische Ole Henriksen kan zowel voor de dag als de nacht. Dus als je hem overdag gebruikt, gebruik dan wel een SPF ernaast. De creme zorgt voor 24 uur hydratatie, en verhelderd en verstevigd de huid. En die glow die je ervan krijgt.. wauw. Prijs? Vanaf 45,- en te koop bij onder andere – uiteraard – Ole Henriksen zelf.

Charlotte Tilbury Magic Cream

Dit was, en is, nog steeds een van mijn favoriete cremes. Het is niet voor niets een award- winning creme! Wat ik minder leuk vind is de prijs: 30 ml kost 63 euro en de 50 ml kost 90 euro.. Maar, heerlijk en goed is hij wel. Meer dan dat! De Magic Cream zorgt voor ultieme hydratatie en doet goed zijn best tegen huidveroudering. Het stimuleert de productie van collageen en cel-energie en bestrijdt vrije radicalen, wat betekent dat rimpels verminderen en de huid gladder wordt. En, er zit een SPF in, namelijk SPF 15. Te koop bij de Bijenkorf.

Kiehls Ultra Facial Oil-Free Gel Cream

Deze creme is wat mij betreft perfect voor mensen met een wat vettige huid, aangezien hij inspeelt op het overtollige talg. Maar hey, heb jij een normaal of gecombineerd huidje, dan is deze gel creme net zo fijn! De creme helpt om het vochtgehalte in je huid op pijl te houden en kan zowel als dag en nacht creme gebruikt worden. Te koop vanaf 29,50 bij bijvoorbeeld de Bijenkorf!

Like it? Share it!

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

9 + 15 =

Never miss anything

Inschrijven voor de mailinglijst!

No worries, ik ga netjes om met jouw privacy en afmelden kan eenvoudig onderaan elke mail!