Menu Sluiten

Borrel & citytour door Den Bosch

Like it? Share it!

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp

Dat we dit jaar geen Carnaval kunnen vieren, dat is duidelijk! En dat we zoveel mogelijk binnen moeten blijven, is eveneens duidelijk. Maar om de economie een beetje draaiende te blijven houden hebben de restaurants goed ingespeeld op het ‘take away’ concept! En dan is het misschien toch wel leuk, dat als je toch even je benen een goede doorbloeding wilt geven, een stads tour te maken door het gezellige Brabantse Den Bosch! En in het kader van support your locals heb ik deze leuke borrel & city tour voor je gemaakt! Met de tour loop je door het centrum van de stad heen en langs alle leuke horeca plekjes! En zo zie je trouwens ook nog wat van de stad Den Bosch zelf! De borrel & city tour hoef je natuurlijk absoluut niet te doen rond de Carnaval, het is ook super leuk om sówieso te doen. Dus mocht je in de stad zijn, haal dan in ieder geval even een lekkere snack of een goed drankje bij deze horeca zaakjes! Daar worden ze blij van, en jij ook.

Start op de Parade

Een mooie start voor deze borrel & citytour is op de Parade! Niet alleen is dit hét begin punt voor de carnaval in Den Bosch, maar ligt het ook nog super centraal in het centrum, naast de Sint Janskathedraal. Op de Parade zitten genoeg leuke eetcafeetjes en kroegen!

Trouwens, op zoek naar een goed hotel in centrum Den Bosch? Lees het hier!

Korte Putstraat

Vanaf de Parade lopen we naar de Korte Putstraat – hét horeca straatje van Den Bosch. Hier zitten heerlijke restaurants zoals de Zevenden Hemel , Allerlei of LUX. Zeker in de zomer is het hier heerlijk vertoeven! Dus mocht het zonnetje gaan schijnen en alle horeca weer open kan, dan weet je waar je naar toe moet. En ga op tijd, dan heb je een plekje!

In de Korte Putstraat zitten nu genoeg zaakjes waar je een heerlijke gluhwein of andere take away kan scoren!

Verwerstraat

Vanuit de Korte Putstraat loop je via de Lange Putstraat, zo de Verwerstraat in. In de Verwerstraat zitten mooie en leuke winkels, heerlijk dus om door deze straat heen te struinen.

Krullartstraat

De Krullartstraat brengt je in een typisch Bosch straatje, wat mij betreft. Als ik aan dit straatje denk, denk ik aan de mooie winkels zoals slager het Stokpaardje, Nootje, een fantastische wijnkoperij en café het Bosschenaartje. Ik zou zeggen, neem een lekkere snack en een drankje mee, to go, dat dan weer wel. #moveovercorona

Markt

Met je gluhwein to go lopen we vanaf het de Krullartstraat naar de Markt. Hier kun je lekker rond struinen en zomers zit je meer dan hemels op een van de terrassen. Je hebt hier de hele dag de zon!

Minderbroederstraat – Snellestraat

In de Minderbroederstraat zit een heerlijk restaurant, namelijk MEAT. Hier kun je heerlijk buiten onder de heater zitten met een flammkuchen of goede burger en een glas wijn. Loop je een stukje verder, de Snellestraat in, dan kom je uit bij mijn favoriete tentje van Den Bosch, namelijk DIT. Ga er een keer heen! Het is er gezellig, het eten is heerlijk en het sfeertje is er super! Ook DIT is weer een mooie pitstop voor een lekkere borrel!

Iets verderop zit mijn favoriete gin bar, namelijk Bobby’s Bar. Ben je gin of cocktail lover? Stop. Ho. Zoek vooral niet verder. Ik heb genoeg gezegd toch?

Uilenburg

Vanaf DIT en Bobby’s Bar loop je binnen 2 minuten door naar het kroegen walhalla van Den Bosch: de Uilenburg. Hier zitten zoveel leuke kroegjes en restaurantjes, waar je zeker in de zomer niet snel naar huis wilt. Op een donderdag of vrijdag avond, met een lekker zonnetje en temperatuurtje, is het hier optimaal genieten!

De Uilenburg ligt trouwens dichtbij het station, dus de locatie is top. Maar als je eenmaal deze borrel & citytour gedaan hebt, snap ik dat je nooit meer naar huis wilt… Geniet ervan!

Genoeg geborreld en toe aan een goede kop koffie? Lees hier mijn post over de leukste koffietentjes in Den Bosch!

Like it? Share it!

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

19 − acht =

Never miss anything

Inschrijven voor de mailinglijst!

No worries, ik ga netjes om met jouw privacy en afmelden kan eenvoudig onderaan elke mail!