Menu Sluiten

City Guide Eindhoven – 10 x hotspots & restaurants

Like it? Share it!

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp

Eindhoven.. waar denk jij aan als ik Eindhoven zeg? PSV? Philips? Strijp- S? Stratumseind? Carnaval?

Carnaval, pff, ik moet er nog steeds aan wennen. En dat na inmiddels 5 jaar Brabander. Of nou ja, import Brabander. Ik vind het leuk, gezellig, heel gezellig.. Maar kom je er niet vandaan.. hey, succes! Moet je of verkleed, of zo’n jasje aan in Den Bosch.. verplicht bier drinken. Wát een leven.. 

Waar ik ook shocked van was, is dat die Brabanders allemaal vakantie opnemen, of gewoon vrij van school zijn, of weet ik het wat.. om maar te kunnen carnavallen! Ik als Randstad person had geen idee joh.. Maar, mocht het carnaval zijn, en ik ben vrij.. ben ik natuurlijk wel even, heel eventjes van de partij.. Ruggengraat van een goudvis.. [ ik ben nog aan het bij komen van vorig jaar .. ]

A fijn.. Als ik zelf naar Eindhoven ga dan is het of Eindhoven airport óf het centrum. Persoonlijk vind ik Den Bosch qua shoppen vele malen leuker dan Eindhoven. Alleen, Eindhoven is wel groter, en het heeft meer. Den Bosch heeft dan wel meer boutiques, in die kleine straatjes, met leuke kleine barretjes om de hoek. Ik hou er wel van. 

Maar goed, als ik in Eindhoven ben ga ik wel graag naar inmiddels mijn favoriete plekjes. Eigenlijk voor van alles.. van winkeltjes tot restaurantjes. En vandaar deze post.. Mocht je nou in Eindhoven zijn of er heen willen, en net als ik als Randstad person tot een paar jaar geleden geen idee hebben.. ga dan lekker hier naar toe!

MOOD

MOOD zit op meerdere locaties in Eindhoven en het is in 1 woord TOP. Goede sfeer, mooi interieur, mooie kaart, lekkere drankjes. Om eerlijk te zijn kom ik er eigenlijk te weinig. En waarom? Geen idee. Want die bekende sushi boot.. echt, kwijlen. MOOD is vooral gericht op de Aziatische keuken zoals sushi en pekingeend, maar mocht je van een tournedos of stukje kreeft houden, kan je hier ook zeker terecht. En hey, je gaat geen spijt krijgen!

Downtown Gourmet Market

Downtown is zo leuk, zo relaxed, zo lekker. Het is een soort kleine foodhall met allemaal foodcorners, lekkere muziek, terras! Het is mij er nog geen een keer tegen gevallen.. Leuke zaak, en weer is wat anders!

Het Ketelhuis Strijp- S

Bij het Ketelhuis op vestiging Strijp- S ben ik een paar jaar geleden geweest en heb er toen heerlijke bijzondere gerechten op. Ze hebben een variërende kaart en niet al te groot en uitgebreid. En, leuk om een keer op Strijp- S te eten in plaats van in het centrum zelf.

VANE

VANE is een perfecte bar voor zomers. Natuurlijk ook gezellig in de winter, maar VANE is als skybar met fantastisch uitzicht over Eindhoven toch wel heel erg fijn. Hapjes, lekker drankje erbij, 25 graden, zonnetje op je toet, wat wil een mens nog meer. VANE zit in het NH hotel in hartje Eindhoven.

Blownaway 

Blownaway is een heerlijk zaakje voor je lokken. Kom je aan als verzopen natte hond, ga je weg als een of ander Victoria’s Secret model, zo mooi danst je haar dan.. Ze hebben er naast die goddelijke blow dry voor je haar ook heerlijke shampoo’s en verzorgende producten! 

Soap Treatment Store

Soap Treatment zit op meerdere plekken in Nederland waaronder Amsterdam, Den Haag en Utrecht. Je kan er terecht voor massages, behandelingen voor de handjes, voetjes, gezicht, de hele mik mak. Ze verkopen er producten zoals Dermalogica en REN clean skincare en binnen ziet het er hemels uit! Loop je er langs, dan word je er gewoon naar binnen gezogen. Love it!

Skins Cosmetics

Skins Cosmetics zit ook op meerdere plekken in Nederland en is zó’n mooie skincare winkel. Als je er niet uit kijkt plunder je daar je hele bankrekening. Heerlijke merken, net even wat exclusiever en mooier. Heerlijk! Mocht je nou niet naar een van de winkels kunnen, kan je natuurlijk altijd even lekker loeren op de website.

2Balou

2Balou is een heerlijk kledingwinkeltje op de Kleine Berg in Eindhoven. Dit is sowieso wel een leuk straatje met allemaal leuke kleine winkeltjes! De meiden van 2balou laten regelmatig hun collecties zien via de Instagram pagina én het is lekker betaalbaar. Ook wel fijn toch? 🙂

byLotte

byLotte zit aan de andere kant van de weg, stukje verder lopen dan 2Balou. Ook hier instagrammen ze er lekker op los en de collectie is zó mooi. Maar, duur. Wel mooie merken en goede kwaliteit!

Homestock

Homestock is zo’n leuke interieur shop! Als je er binnen loopt wil je eigenlijk gelijk alles hebben.. De spulletjes die ze er hebben zijn nét even wat anders.. en daar houden we wel van denk ik! Het zit op meerdere plekken in Nederland en online kan je er ook heerlijk even rondneuzen, en je geld uit geven.. Veel plezier!

TIP // City Guide Delft!

Like it? Share it!

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

15 − vijf =

Never miss anything

Inschrijven voor de mailinglijst!

No worries, ik ga netjes om met jouw privacy en afmelden kan eenvoudig onderaan elke mail!