Menu Sluiten

Cityguide – 24 uur in Leiden

Like it? Share it!

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp

Leiden, of wel klein Amsterdam. Stad van de grachtjes, mooie panden, lekker eten, lekker drinken, studenten en Jochem Myjer. Leiden is een onwijs leuke stad en zeker om een dag of weekend naar toe te gaan! Je kunt er van alles doen! Een rondvaart over de grachten, winkelen, terrasjes pakken.. Mocht je er nou nog nooit geweest zijn, dan is deze city guide je reddende engel. 24 uur in Leiden, nu nog even met alle irritante Corona regels, maar straks met alles er op en dr aan! Geniet!

11.00 uur – koffie bij Borgman en Borgman

Rustig opstarten met een heerlijke bak koffie bij Borgman en Borgman. En niet zomaar koffie, nee, héle lekkere van héle goede verse bonen!

12.00 uur – shoppen bij Skylerstore en Noir Home

Let’s go shopping! Er zitten in Leiden genoeg leuke winkeltjes maar neem eens een kijkje bij Skylerstore en Noir Home. Ze zitten tegenover elkaar, alleen even het water over steken. Heerlijk inspiratie opdoen, of gewoon keihard je geld uitgeven in deze super fijne interieur stores!

13.00 – lunchen bij Lot en de Walvis

Lot en de Walvis is zo leuk, en zo lekker, en zit op zo’n goede plek! In de haven van Leiden kun je heerlijk eten bij Lot! Tip: zomers is het terras er super! Kom maar door met de 25 graden..

14.30 – winkelen

Genoeg leuke kledingwinkels te vinden hoor in Leiden! Wat trouwens ook heel leuk is, is de Zara Home! Word je helemaal niet hebberig van, not..

16.00 – bitterballen snacken bij Annie’s

Annie’s heeft denk ik wel het bekendste terras van Leiden. Gelegen op 2 boten, op een fantastische plek in hartje centrum. Zomers kun je er heerlijk buiten zitten en mensen kijken die voorbij varen, en in ’s winters is het erg heerlijk gezellig binnen! Ideaal voor een saté, bitterbal, bier of wijntje.

19.00 uur – dineren bij Cityhall

Cityhall heeft ook weer een heerlijk groot terras waar je in de winter ook prima kunt vertoeven. Met een heater boven je toet, kleedje op schoot, glas rode wijn.. Ik zeg niks meer aan doen. Het maakt niet uit op welke dag je er komt, het is altijd druk. Ze bereiden er heerlijke verse pizza’s, pasta’s en nu hebben ze er super leuke take away boxen! Check de Instagram pagina voor hebberige foto’s!

22.00 uur – cocktailtje drinken

Eat your heart out! In Leiden kom je heus niet om van te weinig kroegen. Leuk om ’s avonds wat te gaan drinken is bijvoorbeeld De Waag of De Bonte Koe.

00.00 – heerlijk je nest in bij boutique hotel Huys van Leyden

Beoordeeld met een 8.9 op booking.com is dit 4 sterren boutique hotel een dikke aanrader! Gevestigd op de Oude Singel ligt het hotel hartje Leiden, en met slechts 7 kamers en een loft, sauna en spa biedt dit hotel werkelijk alles! En de kamers? Die zijn allemaal uniek ingericht. Zoek je bevestiging? Check dan even de foto’s op booking.com – in 1 woord ‘wauw’!

11.00 – theetje drinken bij Vinteage

Na het heerlijke ontbijt bij hotel Huys van Leyden, kun je weer heerlijk de stad zelf in! Rustig opstarten hoor, no stress. Je kunt bij Vinteage daarom heerlijk geniet van een goede kop thee. En of die taartjes lekker zijn? Daar mag je zelf achter komen..

12.00 – cultuur happen bij De Burcht

De Burcht in Leiden is nog een van de oudste en bestaande burchten van Nederland. Je kunt er even lekker rond lopen en het uitzicht is zeker leuk om een keer gezien te hebben!

13.30 uur – rondvaart over de Leidse grachten

Altijd leuk om een keer gedaan te hebben én het houd je van de straat, letterlijk! Super leuk om Leiden, of welke plaats dan ook, een keer te zien vanaf het water.

15.00 uur tot je niet meer weet hoe laat het is – wijnproeverij bij Fromagerie Bon

Ben je een kaasliefhebber? Dan is dit een heerlijke afsluiter van je 24 uurs citytrip in Leiden! Wijntjes proeven, kaasplankje erbij. Heerlijk toch? Iedereen als een kind zo blij. 

Zo, genoeg tips om jezelf prima voor een dag óf 24 uur te vermaken in Leiden. Have a good one!

Op zoek naar een andere leuke stad gewoon in Nederland? Den Bosch is een heerlijke gezellige stad met een bourgondische twist // Den Bosch leren kennen? Doe dan de borrel & citytour!

Like it? Share it!

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

negentien − 10 =

Never miss anything

Inschrijven voor de mailinglijst!

No worries, ik ga netjes om met jouw privacy en afmelden kan eenvoudig onderaan elke mail!