Menu Sluiten

EXTRA GIN SPECIAL – 8x speciale gins die je absoluut wilt proberen!

Like it? Share it!

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp

Zo, het is bijna weekend. Bijná. En dat betekent.. gin! Op de ‘gin lovers alert‘ post heb je misschien al gelezen welke gins onder andere in mijn favoriete lijstje staan.. MAAR, die is inmiddels – of course – flink uitgebreid. Mijn favoriet van dit lijstje is toch wel de Finse gin ‘Napue‘. Ik moet er wel bij zeggen, dit zijn wel flessen die je niet 1,2,3 in de winkel ziet.. dus lekker dichthouden op verjaardagen! Enjoy!

1. Aviator Gin Company

Vlieg liefhebber of niet, dit is toch super? Hollandser dan dit kan haast niet met deze Dakota op de fles! Deze gin is – al zeg ik het zelf – slecht te krijgen en te vinden op internet.. Dus, mocht je hem ooit tegen het lijf komen, meenemen. De gin is lekker te drinken met een sinaasappel slice of wat verse munt. Ik heb hem gekocht – voor 35 euro – bij Wijnkoperij van Dop in Voorburg.

2. Napue

Deze Finse gin kende ik nog niet, maar ik ben alleen fan vanwege de look van de fles, en dat deze uit Finland komt.. Dat zie je niet zo vaak.. Napue is heerlijk te garneren met flink wat ijs, rozemarijn en cranberries. Een heerlijk aparte smaak gin! Je hebt ‘m voor zo’n 38 a 40 euro en ik heb hem gekocht bij Van Dop in Voorburg.

3. Gin Mare

Gin Mare gin is heerlijk! Met ingrediënten zoals tijm, rozemarijn, basilicum en olijven is deze Spaanse gin een topper. Garneer de Gin Mare met een Fever Tree tonic, rozemarijn en tijm. Prijs? 40 euro.

4. Isle of Harris

Gedistilleerd in een kleine koperen ketel op Schotse eiland Isle of Harris.

Als je dit al leest word je toch rete nieuwsgierig? Deze gin is gemaakt met 9 verschillende botanicals zoals de jeneverbes, koriander en sinaasappel. Naast deze kruiden voegen ze ook nog een ander speciaal ingrediënt toe, namelijk Sugar Kelp. Dit is een soort zeewier die net voor de kust van dit Schotse eiland groeit. De gin is lekker te combineren met wat grapefruit en een lading ijs. De prijs? Die ligt wel wat hoog, namelijk 60 euro.. Maar zeker het proberen waard!

5. Whitley Neill Rhubarb & Ginger

Hou je van een wat zoetere gin en wil je eens wat anders uit proberen dan de Pink Gordons? Probeer deze dan eens.. De smaken verschillen behoorlijk bij deze gin en elke smaak ervaring is anders, maar ik vind deze gin best zoet. Hij is lekker te combineren met bijvoorbeeld een kaneelstokje en een slice citroen. Whitley Neill kost 30,-.

6. Nordic Spirits Lab Gin

Deze Zweedse gin heeft de smaken van onder andere limoen en koriander en bestaat in totaal uit 10 botanicals. Hij kost 20 euro en is lekker te drinken met een Thomas Henry tonic, en als garnering wat dille en limoen.

7. Catz Gin

Wat een leuke fles ook weer! Geinspireerd op de jenever flessen met de smaak van citroen. Combineer ‘m met een wat zoetere tonic en sinaasappel schil. De prijs ligt rond de 40 euro.

8. Etsu Gin

Etsu staat letterlijk voor ‘plezier’ in het Japans. Deze gin zit in een mooie typische fles, kost 35 euro, en is gemaakt met Japanse ingrediënten zoals groene thee en Japanse peper en citrus. Garneer de Etsu gin met wat limoen schil. Santé!

Like it? Share it!

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

1 Comment

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

een × 2 =

Never miss anything

Inschrijven voor de mailinglijst!

No worries, ik ga netjes om met jouw privacy en afmelden kan eenvoudig onderaan elke mail!