Menu Sluiten

Gin lovers alert! – 7x heerlijke gin tonics

Like it? Share it!

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp

’The gin and tonic has saved more Englishmen’s lives, and minds, than all the doctors in the Empire’

Winston Churchill

Amen! Dat nu wetende, schenk je nu toch gelijk een heerlijke gin tonic voor jezelf in!

Mensen die mij goed kennen zullen ongetwijfeld ‘gin’ zeggen als ze me überhaupt al zien.. Gin is by far mijn favoriete drankje ever. Naast een goed glas wijn uiteraard, én met mate 😉 Tenzij je achterstevoren naar huis wilt fietsen.. vanuit de stad, op je achterwiel, of op je bagagedrager.. Maar goed, dat ik kan genieten van een gin tonic is een feit. Op feestjes, in een goede gin tonic bar, of simpelweg gewoon thuis, mij kan je er voor wakker maken. En dat hoeven geen gin’s te zijn van 50 euro de fles, dit kan ook prima gewoon een Bombay’s zijn. Deze is trouwens ideaal voor bijvoorbeeld een verjaardag, tenzij je natuurlijk flessen van weet ik het hoe veel leeg wilt schenken..  Citroentje of limoentje erin, paar ijsklontjes, iedereen blij. Bombay gin, niet te duur, en heb je toch een lekker drankje voor je gasten! 

Ik ben mega fan van verschillende gin’s uit proberen, waar ik ook ben. En dan het liefste in een goede gin tonic bar natuurlijk, waar ze er alle verstand van hebben. Ik laat me er graag verassen! 

Anyway, hieronder heb ik mijn favoriete gin’s op een rijtje gezet, wisselend tussen de 20 en 50 euro. Zoals ik net al zei, laat ik me graag verassen met gin’s die ik nog niet ken, dus mocht je nou heerlijke tips hebben die ik móet proberen, laat het me alsjeblieft even weten via @thevelvetblend op social media!

1. Hendrick’s Gin

Hendrick’s Gin is misschien wel een van mijn favorites. De gin wordt gemaakt in Schotland met 11 botanische ingrediënten. En die fles, die is an sich al leuk om te bewaren en er thuis een kaars in te kwakken. Leuk voor in je interieur! 🙂 Combineer hem met Fentimans tonic water of Fever Tree Elderflower, en een slice of komkommer. Heerlijk! Prijs ligt zo rond de 37 euro. 

2. Monkey 47

Monkey 47 – gemaakt met 47 botanicals en bevat een alcoholpercentage van 47%. Nice to know en hallo kater!  Het is niet bepaald de goedkoopste gin die je je kan bedenken, – zo’n 40 euro – en de fles is ook niet al te groot, dus.. lekker laten staan op je verjaardag.. Monkey 47 heeft een smaakje van jeneverbes en citrus, en in combinatie met een zoetje, is dit een lekkere pittige gin. Combineer ‘m met een Fever Tree Indian tonic en wat kruidige garnering!

3. Bombay Dry / Sapphire

Zoals ik net al zei, dit is een heerlijke gin voor elke gelegenheid mét een prima prijsje – namelijk zo rond de 18-20 euro.  Op een feestje, thuis, of gewoon omdat ie lekker is, citroentje erbij, veel ijs, en aftoppen met een Fever Tree Tonic Water

4. Hermit

Deze gin heb ik voor het eerst op in Bonaire. En, love at first sight. Net even wat anders, maar heerlijk! Het is trouwens een Nederlandse gin met onder andere jeneverbes en koriander zaadjes. Ik vind hem lekker met een Fever Tree Mediterranean tonic en wat grapefruitschil. Je betaalt er zo’n 30 euro voor. 

5. Kinross Tropical

Deze gin heb ik leren kennen bij Bobby’s bar in Den Bosch. Deze bar is trouwens TOP voor cocktail en gin lovers. Heerlijk te combineren met de Clementine tonic van Fever Tree en als garnering wat mango, kaneel en een rood pepertje. Prijs? Zo’n 18 euro. 

6. Damrak

Damrak Amsterdam, heerlijk! Geproduceerd in hartje Amsterdam en met de smaak van citrus. Lekker om te drinken met wat steranijs of een kaneelstokje met een Thomas Henry tonic. Een flesje Damrak heb je voor zo’n 27 euro. 

7. Bobby’s

Ook weer een Nederlandse gin! Doen die Nederlanders goed he.. Bobby’s is een kruidige gin met Indonesische kruiden om de smaak te typeren. Lekker om te schenken met veel ijs, sinaasappel en kruidnagel. En uiteraard een goede Fever Tree tonic on the side. Bobby’s Gin is voor ongeveer 30 euro van jou. 

Dit was het denk ik wel.. genoeg om te proberen lijkt me! Leuk om te lezen tijdens het drinken van je gin: De complete gin & tonic gids, voor de perfecte mix! 

Enjoy, maar drink niet te veel! 😉

Heb je al gekeken bij de ‘extra gin special‘? Hier vind je nog 8 gin tonics die je absoluut moet proberen!

Like it? Share it!

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

10 + 4 =

Never miss anything

Inschrijven voor de mailinglijst!

No worries, ik ga netjes om met jouw privacy en afmelden kan eenvoudig onderaan elke mail!