Menu Sluiten

Vakantie in eigen land – Texel it is!

Like it? Share it!

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp

Sinds kinds af aan kom ik eigenlijk al op Texel.. Mijn familie vindt het er heerlijk en we zijn er eigenlijk altijd wel 1x per jaar te vinden. Lekker in een vakantiehuisje met sauna, buitenhaard en een goed glas wijn. En, telefoon vooral wég laten..

Het is naar mijn mening niet bepaald hot en happening, met hotspots all over, maar je komt er wel heerlijk tot rust. En dat heeft een mens soms even nodig.. even helemaal niks. Lekker down to earth.. Geen overlast van de A2, of de vuilniswagen elke ochtend, waarbij jij je af vraagt of de vuilnis containers náást je bed staan vanwege de herrie, of je buurvrouw die op hakken door het huis loopt om 7 uur smorgens.. je kent het wel.

Nee, op Texel is het rustig, en loopt het daar voor je gevoel 20 jaar achter.. maar daardoor maakt het alles wel ontzettend relaxed voor als je een paar dagen weg wilt. For your info, er zijn niet bepaald hippe moderne hotspots, maar eerder bruin cafés en strandtenten waar je lekker kunt genieten van een Skuumkoppe. En eerlijk, ik kom er graag, maar vind het altijd ook weer heerlijk om naar mijn eigen stad terug te gaan, de bewoonde wereld in, mét die vuilniswagen en fijne A2. Maar mocht je nou even een paar dagen lekker weg willen, in eigen land – ideaal ook vanwege het Corona virus – en tot rust willen komen, is Texel wel een aanrader! Hieronder heb ik daarom een paar leuke tips neergezet, wat je kan doen en waar je heen kan! Heb je meer tips? Laat het me alsjeblieft weten!

Kaap Noord – Paal 33

Kaap Noord bij Paal 33 is een heerlijke strand tent met super uitzicht op Vlieland! Het terras is er heerlijk en vooral in de zon en uit het windje, moet je mij met rust laten! Mocht je er heen willen gaan en het is lekker weer, ga dan wel op tijd! Tenzij je het leuk vindt in de rij te staan tussen de Duitsers, Belgen en hijgende Golden Retrievers..

Restaurant én boutique hotel De Smulpot

Allereerst, bij restaurant De Smulpot in Den Burg kan je onwijs lekker eten! Binnen – bruin café, buiten – lekker terras met heaters en plaids. Wat wil je nog meer denk ik dan.. Het personeel is er trouwens super enthousiast en vriendelijk, wat eigenlijk gewoon op valt zo leuk.. Het restaurant is meerdere keren uitgeroepen tot beste en leukste restaurant van Noord Holland! Wat het nog leuker maakt is dat er boven het restaurant een paar super mooie hotelkamers zitten, beoordeeld met een 9.3 op booking.com! Entree is in het restaurant, een receptie is er niet, dat is de bar! Dikke aanrader!

https://www.smulpot.nl

Skydiven bij Paracentrum Texel

DOEN! Geloof mij.. bij twijfel: DOEN. Krijg je geen spijt van. Want wat was dit een ervaring! Het duurde een week tot de adrenaline iets minder werd en als ik het er nu weer over heb.. wauw, lichte ADHD verschijnselen rispelen op. Als je gaat skydiven op Texel kan je kiezen voor 2 hoogtes, 9000 en 13000 ft, afhankelijk van hoe lang je een vrije val wilt, en samen met je instructeur duik je zo naar beneden! Wat een ervaring en wat een aanrader! Wat trouwens wel leuk is om te doen, als je voor de eerste keer springt, is om wat extra te betalen voor foto en video opnames. Een tweede instructeur gaat dan met je mee en filmt alles van begin tot eind! Van mij zal je in ieder geval altijd antwoord JA krijgen, als je me vraagt of je dit moet doen of niet! Check voor meer informatie over het skydiven www.paracentrumtexel.nl

Skydive centrum Texel

Zeehonden spotten vanaf Oudeschild of de Cocksdorp

Ik weet dat je vanaf Oudeschild met een iets snellere boot gaat dan vanaf de Cocksdorp, maar als je in Oudeschild bent, kun je er gelijk een lekker vers visje eten. Vanaf de Cocksdorp, naast strandtent Kaap Noord, vertrekt het schip de Vriendschap richting Vlieland. Vlak daarvoor liggen zandbanken waar je altijd – ja altijd, als ik de schipper mag geloven – zeehonden kunt spotten! Het tochtje duurt zo’n 5 kwartier en is de moeite waard! Je komt ontzettend dichtbij en ze liggen en zwemmen overal rond je heen. Kies wel een mooie dag uit, zodat je heerlijk met je Texelse schnaps op de boot in het zonnetje kunt genieten.

Heb je meer tips op Texel of ben je benieuwd naar de 32 mooiste boutique hotels in Nederland? Neem dan hier eens een kijkje!

Like it? Share it!

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

negentien − 14 =

Never miss anything

Inschrijven voor de mailinglijst!

No worries, ik ga netjes om met jouw privacy en afmelden kan eenvoudig onderaan elke mail!