Menu Sluiten

WHERE TO GO… in Dubai

Like it? Share it!

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp

Dubai.. wát een stad, wat een Emiraat, wat een heerlijk uit de grond gestampte soap is dit! Ik ga er graag heen, als stedentrip voor 4 dagen of als vakantie van een weekje. En daarna dan wel weer met gierende banden naar huis..

Buiten het feit dat het weer altijd bloody hot is, vind ik het echt genieten om naar Dubai te gaan. Alles is meer, groter, luxer, duurder, normaler?! Is het normaal om daar geld uit te geven als water aan dé designer bag van 2020/21 bij Hermes? JA. Het is er ook normaal, althans, als ik kijk wat voor mensen er all dressed up bijlopen in de Dubai Mall, om je te kleden alsof je naar de Red Carpets gaat.. Sta je dan, met je jeans, allstars en tanktop, zakje popcorn erbij, [ Je kan er echt hele lekkere popcorn halen trouwens.. ] voor het aquarium te kijken.

A fijn, het is er heerlijk om te zijn, mensen te kijken, cultuur te hoppen, en te eten en drinken. Zoals ik zei, alles kan, alles is er mogelijk, hoe gekker en luxer hoe beter. Daarover gesproken, mijn laatste trip naar Dubai was voor werk afgelopen januari. En ook toen ervaarde ik een gevalletje ‘mijn god waar ben ik’..  We wilden s’avonds naar een een of andere nieuwe skybar, op een hotel, het Address Sky View hotel. Nou, ik kan je vertellen dat je er akelig underdressed bent als je daar aan komt in je spijkerbroek met blousje.. Wisten wij veel.. Ik wist trouwens ook niet dat je daar een dikke portemonnee mee naar toe moet nemen.. Als gin tonic liefhebber bestelde ik 2 Hendrick’s, – want als je het doet, doe het dan goed – welke ik vervolgens jankend heb staan pinnen. ‘ Dat wordt dan 52 euro mevrouw.. Mijn god. Maar, wat wás het een goede avond! En het uitzicht.. Instagram er vooral op los jongens!

Ook hier weer een paar leuke tips waar je echt even naar toe moet gaan als je in Dubai bent!

Asia Asia op Pier 7

Dit is denk het het beste Aziatische restaurant waar ik ooit ben geweest. De sushi, de peking eend, de cocktails, de bar, het uitzicht [ !! ] Ook hier weer gewoon je Instagram mee naar toe nemen, en je vriend(in), kun je namelijk ook een foto posten bij dé selfie spot van Dubai.

Ce la Vi Skybar

.. Neem je portemonnee mee, of zorg er gewoon voor dat je net salaris hebt gehad.. kan je namelijk lekker genieten van én de muziek, en de sfeer, en de dansers, en het uitzicht, en de GT van 52 euro, en van de flessen Dom Perignon die er als warme broodjes over toonbank verkocht worden.

La Mer

Dit kende ik tot afgelopen januari nog niet, maar het is lekker hier.. dat weet ik wel. Je hebt hier letterlijk alles. Winkeltjes, restaurantjes, cafeetjes, en het ligt aan het strand. Heerlijk om een dagje heen te gaan.

Ik kan door blijven gaan met leuke dingen benoemen, maar die heb je er genoeg. Geen zin om te shoppen en bankrupt naar huis te gaan? Dan kan je altijd nog pinquins knuffelen in de Mall. Of skiën, of je eigen snoep maken.. En kan je je ook weer lekker de nuchtere en simpele Nederlander voelen, als je onderweg naar huis bent, met een Hollands saucijzenbroodje in het vliegtuig. Enjoy!

Asia Asia

Ben je benieuwd naar nog meer leuke ‘where to go’s? Lees bijvoorbeeld de ‘Where to go… op Jamaica‘ of de ‘Where to go… op Bonaire‘.

Like it? Share it!

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vijf × 4 =

Never miss anything

Inschrijven voor de mailinglijst!

No worries, ik ga netjes om met jouw privacy en afmelden kan eenvoudig onderaan elke mail!