Menu Sluiten

WHERE TO GO… op Curaçao

Like it? Share it!

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp

Bon Bini Curaçao! Zo heerlijk om naar toe te gaan, zeker in de wintermaanden als de ijsbloemen hier thuis op de ramen zitten van de kou.. Met familie proberen we elk jaar een tripje te maken, en dan alleen met de ladies. Sorry guys! Londen en Copenhagen hebben we afgestreept, en 2 jaar terug dus naar Curaçao. Wat was het heerlijk! Een week lang zon, zee, strand, eten, drinken, zwemmen, bruin worden, nog meer zwemmen, lachen en genieten! De volgende trip staat nog niet op de planning maar dat gaat helemaal goed komen!

De eerste keer Curaçao voor mij is inmiddels ongeveer 15 jaar geleden, en wat was het overal veranderd en anders toen we er 2 jaar geleden weer waren! Maar, heerlijk hoor! We hadden een super appartement gehuurd met zwembad, auto erbij, en rond scheuren maar. Elke dag naar een ander plekje, lekker lunchen op het strand, word je al kriebelig? 

Een week op Curaçao vind ik persoonlijk wel genoeg, op Bonaire zou ik langer kunnen blijven. Maar toch, die 32 graden, lekker warme zon op je toet en een strand, mij hoor je niet meer!

Op dit eiland is natuurlijk genoeg te doen en te zien, maar ik heb wel mijn favorietjes! Ik wil er zeker nog een keer terug, en dan wel in de wat rustige maanden, zodat je niet hoeft te vechten om je strandbedje.. 

Ben jij wel eens op Curaçao geweest? Hieronder heb ik een paar tips voor je waar je direct jaloers van wordt.. Een heerlijke vakantiebestemming voor in de winter, die ook nog corona proof en verantwoord is vanwege code geel op het moment!

Playa Grandi

Op Playa Grandi kan je super met schildpadden zwemmen! Ze zijn er vrijwel altijd en het water is zo helder als wat! Je hebt er verder alleen niks, dus het gaat op Playa Grandi puur om het snorkelen en zwemmen met de turtles.

Playa Grandi

Zest

Zest is mijn all time favoriete beach club! Heerlijk rustig, goed restaurant! Je kan er heerlijk lunchen aan de picknicktafels die er staan, flesje rosé erbij! Top! Wat ook heerlijk is, is om een cabana te huren die daar op het strand staan. Lekker luxe!

Zest

Hemingway

Bij Hemingway kan je ook heerlijk eten op het strand en zeker ’s avonds is het super gezellig. Voetjes in het zand, live muziek, biertje erbij! Niks meer aan doen..

Hemingway

Restaurant Gouverneur

Dit restaurant staat erg goed aangeschreven en het uitzicht is super! Zit je op het terras buiten dan heb je super uitzicht over Willemstad zelf, maar de tuin is ook erg gezellig! Wel even reserveren, op tijd graag, want het is er altijd druk!

Blue Bay

Toen ik 15 jaar geleden op Blue Bay kwam was het heerlijk! Zo rustig en weinig toeristen. Maar, dat is behoorlijk veranderd. Als je hier heen wilt, check dan even wanneer de cruiseschepen aan komen.. Naar dit strand komen namelijk vaak alle toeristen van de cruise af, en dan is het strand nét te klein zeg maar.. Maar mocht het een rustige dag zijn, is het hier heerlijk! 

Blue Bay

Nog wat andere leuke tips:

  • Kokomo Beach
  • Karakter
  • Koko’s
  • Koraal
  • Mood Beach
  • Playa Porto Mari

KLM en TUI vliegen dagelijks naar Curaçao vanaf Amsterdam.

Like it? Share it!

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 + 9 =

Never miss anything

Inschrijven voor de mailinglijst!

No worries, ik ga netjes om met jouw privacy en afmelden kan eenvoudig onderaan elke mail!