Menu Sluiten

WHERE TO GO… op Jamaica

Like it? Share it!

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp

Let’s get together and feel alright!

Bob Marley

In 2017 ben ik voor het eerst op vakantie naar Jamaica geweest, Negril om precies te zijn, en ik weet al, het blijft niet alleen bij deze ene keer! Wat is het er heerlijk, mooi, relaxt! Die reggae vibe, nou die vind je hier zeker.. Je wordt al stoned – bij wijze van he – als je de arrivals hal uit loopt, en de muziek maakt je gelijk instant happy! Bob Marley spices up your mood! In vergelijking met bijvoorbeeld de Dominicaanse Republiek, wat natuurlijk ook heaven is, is Jamaica toch wel anders.. Natuur, vibe, ik weet het niet.. maar het is een dikke vette aanrader! Weekje relaxen in het zand, tijdschriftje op links, gin tonic op rechts, 1 of 2 dagen wat goeie plekken zien, en je gaat als herboren, én half stoned naar huis.. 😛

Ik heb 4 super mooie tips opgeschreven voor je.. En dat áls je naar Jamaica gaat, je hier eigenlijk wel even langs moet.. Of ben je er al eens geweest?

TUI vliegt trouwens meerdere keren per week op Jamaica vanaf Amsterdam!

1. Seven Mile beach

Seven Mile Beach is echt, hemels. Dit wil je. Geloof me. Het ligt in de plaats Negril en je hebt er genoeg resorts, wit zand, turquoise zee, beachbars, hippies, rasta kapsels, palmbomen, de broer van Bob Marley, die uitmuntend goed is in relaxen en zich vooral nergens druk om maakt. En mocht je nou denken, ik wil héél even uit mijn lazy mood komen, loop eventjes een stukje over dit strand.. zo rond sunset. Thank me later!

2. YS Falls in Saint Elizabeth & Black River

Oké, dit in combinatie met een boot trip over the Black River, en je hebt een héle leuke dag. Krijgen je benen ook nog wat doorbloeding na al het relaxen vanaf je strandbedje. Het is wel eventjes rijden, zo’n 2 uur vanaf Negril, maar de watervallen hier zijn echt fantastisch! Het zijn er 7, waar er ook een in een natuurlijk zwembad eindigt.. Ook hier gewoon lifeguards, dus ideaal voor je kids om lekker te kunnen zwemmen! 

Als je na de YS Falls watervallen door wilt, is een boot tripje over de Black River zeker een aanrader. Lekker met een bloedgang over de rivier denderen. Uiteraard wordt het denderen wel iets minder, als je langzaam in de habitat van de krokodillen terecht komt. De natuur is er echt impressive en leuk om een keer gezien te hebben!

YS Falls

3. Rick’s Cafe

Rick’s Café is een bekende hotspot op Jamaica, op de West End Cliff, voor zowel de toeristen als de locals. Livebands, klifspringen, de zonsondergang [ instawaardig ], heerlijk vers eten en een lokaal biertje. De vibe is er typisch, relaxt, no stress, no worries. En nice to know – Rick’s Café behoort tot een van ’s werelds top 10 bars ter wereld.. Je kunt er maar geweest zijn!

4. Snorkelen

Snorkelen kan op Jamaica als de beste en zeker in Negril! Dit is dé perfecte plek voor trouwe waterratten zoals ik. Duiken heb ik nog nooit geprobeerd, en misschien komt dat nog, maar het snorkelen was al meer dan super!

Een paar kleine tips dus, kun je alvast wat inspiratie opdoen in the world of Jamaica. Heerlijk toch, om nu aan 30 graden en strand te denken? En ben je op zoek naar een goed en mooi hotel in Negril? Check eens de RIU hotels, zoals RIU Negril zelf.

Een andere heerlijke vakantiebestemming is bijvoorbeeld Bonaire. Tips over Bonaire nodig? Lees de ‘Where to go… op Bonairehier!

Like it? Share it!

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 − een =

Never miss anything

Inschrijven voor de mailinglijst!

No worries, ik ga netjes om met jouw privacy en afmelden kan eenvoudig onderaan elke mail!